Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Evenementen

Hulp nodig bij het zoeken naar (ander) werk, solliciteren of netwerken? Bekijk hier de webinars van het UWV die je kunt volgen (ongeacht of je een WW uitkering hebt of niet).
Afbeelding
Online via een webinar in gesprek met elkaar
Het Onderwijsloket is hét informatiepunt voor werken in het onderwijs. Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Meld je dan aan voor een van de webevents van het Onderwijsloket. Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen. Een van de adviseurs van het Onderwijsloket stelt vragen, maar ook jij kunt je vragen stellen via een live chat!
Afbeelding
Logo Onderwijsloket
Ben jij op zoek naar een (vervolg) opleiding in zorg en welzijn? Weet je niet waar je moet beginnen? Bezoek dan een van de Zorgnet voorlichtingsbijeenkomsten.
Afbeelding
Zorgnet
Wil je meer weten over het werken in de dynamische wereld van transport en logistiek? En zoek je een baan met vrijheid en zekerheid? Dan ben je van harte welkom op de ikwordvrachtwagenchauffeur-instapdagen. Op dit event beleef je hoe het er in de wereld van transport en logistiek aan toe gaat. Zo kun je meerijden in een vrachtwagen, kun je in gesprek met aanwezige werkgevers en nog veel meer! Meld je aan voor het event bij jou in de buurt! | ikwordvrachtwagenchauffeur.nl
Afbeelding
Sectorinstituut Transport en Logistiek
Op zoek naar een volgende stap in je loopbaan? JobOn is de landelijke community voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Dankzij de inzet van vrijwilligers inspireren we jaarlijks duizenden mensen in hun zoektocht naar passend werk. Met workshops, webinars en wandelingen bieden we inspiratie. Wij heten je van harte welkom! Events | JobOn
Afbeelding
Jobon
Het hele jaar door worden er diverse (meestal gratis) activiteiten en inloopspreekuren georganiseerd door de bibliotheek.
Afbeelding
Bibliocenter
Diverse gratis spreekuren en activiteiten bij de bibliotheek Roermond (bibliorura) zoals het maandelijks inloopspreekuur loopbaan- en scholingsadvies Leerwerkloket Midden-Limburg, het inloopspreekuur IDO, het Taalcafé en de Digitafel: Agenda - de Bibliotheek Bibliorura
Afbeelding
Bibliorura
LEX: de Limburg Experience.  Maak kennis met beroepen en bedrijven en ontdek jouw mogelijkheden op de Limburgse arbeidsmarkt. LEX, de oriëntatiecarrousel van Leo Loopbaan en Leerwerkloket.
Afbeelding
Leo Loopbaan
Handige tips, ook voor jou! We hebben allemaal wel iets waar we handiger of beter, in willen worden. Bijvoorbeeld e-mailen, formulieren invullen of je kind helpen met huiswerk. Op de website www.doemeermettaal.nl vind je daar handige tips voor. Ook voor andere onderwerpen, zoals online je bankzaken regelen of het lezen van de bijsluiter van een medicijn. Ga naar de website en kijk wat er voor jou tussen zit. Je kan er ook (online) oefenen, gewoon vanuit huis. Op een moment dat het jou uitkomt. De website is gemaakt door het ministerie van Onderwijs. Al het aanbod op de website is gratis.
Afbeelding
makkelijker mailen
Online zij-instroomsessies in 2024 met algemene informatie over verschillende functies en mogelijkheden in de installatiebranche.
Afbeelding
Wij Techniek
Ben jij op zoek naar een opleiding op MBO-niveau? Kijk dan eens op de websites van Gilde (bedrijfs)opleidingen!
Afbeelding
Gilde
Yuverta Leven Lang Ontwikkelen biedt praktijkgerichte en professionele trainingen en opleidingen aan binnen het groene en blauwe werkveld. Zowel de professional als de beginner kan bij ons terecht.
Afbeelding
Yuverta