Het Leerwerkloket helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je wil bereiken en welk beroep het beste bij je past. Weet jij al wat je droombaan wordt? Ontdek alles over leren en werken in onze rijk gevulde kennisbank of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Over ons

Afbeelding
Leerwerkloket Midden-Limburg

Het Leerwerkloket helpt en adviseert werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie een Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over onder andere omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij ons terecht. Het Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen de Midden-Limburgse gemeenten, Gilde Opleidingen, Yuverta (voorheen Citaverde College) en UWV. We werken samen met SBB, WSP Midden-Limburg en Leo Loopbaan. Er zijn 35 regionale Leerwerkloketten verspreid over het hele land.

Voor wie is het Leerwerkloket er?

Het Leerwerkloket is er voor iedereen. Of je nu een werkgever, werknemer, werkzoekende of student bent, wij staan altijd voor jou klaar met vragen over je carrière. Wij helpen jou die vragen over leren en werken te beantwoorden, zodat jij de volgende stap in je carrière kunt gaan zetten. Of je nu toe bent aan een nieuwe uitdaging binnen je huidige baan, het roer totaal om gooit, of helaas je baan hebt moeten verlaten: wij helpen jou een stap in de goede richting te zetten zodat jij verder kan groeien.

Wat biedt het Leerwerkloket?

Wij bieden informatie, advies en begeleiding voor alles wat met leren en werken te maken heeft. Dit doen wij geheel gratis, aangezien wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Wij bieden leerwerktrajecten aan die aansluiten op wat nodig is in de arbeidsmarkt. Samen met onze partners bieden wij een uitgebreide en persoonlijke dienstverlening aan en verbinden wij mensen aan de juiste partijen in de regio.

Het Leerwerkloket team Midden-Limburg

De leerwerkadviseurs Gerry Beenders, Louise Rodts, Ruth Poulissen en projectleider Sharon Linssen staan voor je klaar. Zij hebben een brede kennis over alles wat met leren en werken te maken heeft. 

Waarom Leerwerkloket?

Leerwerkloket bestaat uit een netwerk van partners die samenwerken om iedereen die met vragen over leren en werken zit te kunnen helpen. Met specialistische kennis vanuit verschillende instanties en een netwerk van opleiders en werkplekken, kunnen wij iedereen verder helpen in zijn carrière. Het leerwerkloket speelt een verbindende en verwijzende rol binnen deze organisaties, waardoor expertises optimaal ingezet en gecombineerd worden. Het Leerwerkloket is in 2005 ontstaan uit het Programma Leren en Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Iedere regio heeft een eigen leerwerkloket om de lokale arbeidsmarkt te ondersteunen. Dit wordt gefinancierd door drie lokale partners, die altijd bestaan uit een samenwerking tussen gemeenten, UWV en ROC’s. Het Leerwerkloket functioneert dan ook als de schakel die de verschillende partners verbindt en versterkt.