Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.
Met ingang van dinsdag 14 maart starten wij met een maandelijks inloopspreekuur in de bibliotheek van Weert! Elke tweede dinsdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur ben je van harte welkom voor een kosteloos adviesgesprek.
Met ingang van maandag 27 februari starten wij met een maandelijks inloopspreekuur in de bibliotheek van Roermond! Elke laatste maandag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom voor een kosteloos adviesgesprek.
Een plek vinden op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral als je niet over de juiste diploma’s beschikt, als je moet verhuizen naar een vreemd land of als je moeite hebt met leren. Praktijkleren is een middel waarmee reeds veel mensen zich verder hebben kunnen ontwikkelen, in hun kracht zijn gezet en blij zijn gemaakt.
Voor het volgen van scholing bestaan er verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Voor het volgen van scholing bestaan er verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Heb je interesse in bepaalde sectoren, maar weet je niet goed welke beroepen er zijn? Wat houdt het werk in, wat zijn ontwikkelingen? Wil je je oriënteren, bekijk dan de sectorinformatie.
Dit verhaal begint rond het jaar 2000. De op dat moment 16-jarige Luc Janssen ziet het helemaal voor zich: hij gaat het maken als profvoetballer. Hij speelt al jaren bij de jeugd van Fortuna Sittard en een contract bij de ‘hoofdmacht’ ligt klaar. Helaas zorgt blessureleed ervoor dat zijn voetbalsprookje voortijdig eindigt. Luc gaat niet bij de pakken neerzitten en gooit het over een andere boeg.
Anwuilika Okoh kwam 10 jaar geleden vanuit Nigeria naar Nederland. Naar het mooie Limburg om precies te zijn. Hier werd ze met verschillende uitdagingen geconfronteerd; zo sprak ze de Nederlandse taal niet en moest ze, naast het vinden van een baan, ook zorgen voor haar drie kinderen. Anwuilika zette er vanaf het begin stevig de schouders onder en heeft inmiddels, mede dankzij de betrokken ondersteuning vanuit het Leerwerkloket en het Werkgeversservicepunt Midden-Limburg, haar eerste doelstellingen bereikt. Maar Anwuilika is nog lang niet klaar…
Er zijn veel mensen op zoek naar een baan en veel werkgevers op zoek naar talent. Maar ze weten elkaar niet altijd te vinden. Om ze dichter bij elkaar te brengen is de overheid in 2022 met een actieplan gestart met de slogan ‘Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt’. Zoek je een baan? Pak nu je kans.
Sanne Rietra werkte al 3,5 jaar met veel plezier als gastvrouw in de horeca toen zij door COVID-19 noodgedwongen 8 maanden zonder werk kwam te zitten. Dankzij de inzet van Leerwerkloket Midden-Limburg ontdekte ze haar passie en gooide ze het roer om. Nu werkt ze als pakketbezorger en doet ze ervaring op zodat ze uiteindelijk vrachtwagenchauffeur kan worden.
In iedere arbeidsmarktregio (35 arbeidsmarktregio’s in Nederland) is een Regionaal Mobiliteitsteam actief. De 35 regionale mobiliteitsteams (RMT’s) in Nederland zijn een initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gemeenten, UWV, SBB, MBO Raad, vakbonden en werkgeverorganisaties.
Landelijk zijn er meer dan 700.000 werkenden die moeite hebben met het beheersen van de Nederlandse taal. Zij lopen er op de werkvloer tegenaan dat ze moeilijk kunnen lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Als werkgever kun je bijdragen aan hun taalvaardigheid door medewerkers te scholen.
In het najaar van 2021 start het tweede traject hybride techniekopleiders Limburg. Het eerste traject was een succes. 16 professionals haalden in juni 2021 hun Pedagogisch Didactisch Diploma van Fontys Hogeschool. Het traject is bedoeld voor praktijkprofessionals, die ook een bijdrage willen leveren aan het technisch onderwijs. Zij combineren hun huidige baan met lesgeven als gastdocent in het (V)MBO of als techniekambassadeur of professionele praktijkopleider in het bedrijfsleven.
Het Leerwerkloket is een onafhankelijk adviespunt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Al bijna 4 jaar stimuleert en faciliteert zij de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg.
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Op donderdag 28 april organiseerde het Leerwerkloket Midden-Limburg in samenwerking met Leo Loopbaan en de Bibliotheek Roermond een Loopbaanproeverij. Een afwisselende middag op een fijne locatie, deelnemers hadden de keus hadden uit 6 verschillende workshops m.b.t. loopbaan en een Leven Lang Ontwikkelen.
Op werk.nl is de 'Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen, april 2022' beschikbaar. Deze editie gaat in op de ontwikkelingen rondom WW-uitkeringen, vacatures en de spanning op de arbeidsmarkt in 2021 en deels in de eerste maanden van 2022. De 'Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen’ verschijnt twee- tot driemaal per jaar.
De zorgsector is een van de grootste werkgevers in Nederland. In 2021 waren er meer dan 1,26 miljoen banen van werknemers in de zorg (exclusief zelfstandigen). In 2021 nam de werkgelegenheid verder toe. En in 2022 en 2023 zal dat alleen maar toenemen.
Het is bijna 1 maart! Dan kun je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie aanvragen voor een opleiding. Hiermee kun je je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.
Wil je bij de helden van de buurt horen, een goed salaris verdienen en veel doorgroeimogelijkheden hebben? Dan is werken in de infra iets voor jou? Er zijn volop mogelijkheden voor doeners en denkers (m/v). Meld je aan voor de online infosessie of een meeloopdag.
Sinds 2 november is er weer een nieuwe "Regio in Beeld". Daarmee wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Midden-Limburg. De afdeling Arbeidsmarktinformatie van UWV brengt de kansen op de arbeidsmarkt in kaart om zo vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.
Ook dit jaar is er weer een Nationale Werkbezoekdag. Op woensdag 17 november 2021 openen honderden organisaties in Nederland hun deuren om belangstellende werkzoekenden – op afspraak – (online) welkom te heten voor een werkbezoek.
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. Toch heeft de economische groei er voor gezorgd dat er in deze sector inmiddels weer personeelstekorten zijn ontstaan.