Praktijkleren met een praktijkverklaring

Afbeelding
Drie mensen aan het werk in de techniek

Een plek vinden op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral als je niet over de juiste diploma’s beschikt, als je moet verhuizen naar een vreemd land of als je moeite hebt met leren. Praktijkleren is een middel waarmee reeds veel mensen zich verder hebben kunnen ontwikkelen, in hun kracht zijn gezet en blij zijn gemaakt. 

Met veel enthousiasme werken onderwijs (Gilde Opleidingen en Yuverta), het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg samen om kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt verder te helpen. 

Wat als je niet over het juiste diploma beschikt maar wél de motivatie en kwaliteiten in huis hebt? Praktijkleren met een praktijkverklaring biedt medewerkers de kans om al werkende ervaring op te doen en te leren. Een opstap naar de arbeidsmarkt middels een op maat gemaakt mbo-scholingstraject, passend bij zowel de deelnemer als het bedrijf.

De praktijkverklaring geeft je een bewijs van wat je allemaal kan. Een verklaring die vermeld kan worden op je cv, zodat je beter aansluit op de arbeidsmarkt. Een win-win situatie voor werknemers én werkgevers.

Trots

Wij zijn trots op de kansen die we deelnemers hiermee geven. Daarom heeft Gilde Opleidingen een mooie film gemaakt waarin zowel vanuit het perspectief van de deelnemer, de praktijkopleider, werkgever en het onderwijs de meerwaarde van praktijkleren met een praktijkverklaring wordt belicht. Praktijkleren met een praktijkverklaring biedt volop kansen! 

Neem voor meer informatie contact met ons op of download de flyer hieronder.

Video file
Film Praktijkleren met een Praktijkverklaring