Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Ben je na 12 maart 2020 je werk of inkomen kwijtgeraakt of dreigt er werkloosheid? Neem dan contact op met het Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Limburg
Afbeelding
rmt
Landelijk zijn er meer dan 700.000 werkenden die moeite hebben met het beheersen van de Nederlandse taal. Zij lopen er op de werkvloer tegenaan dat ze moeilijk kunnen lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Als werkgever kun je bijdragen aan hun taalvaardigheid door medewerkers te scholen.
Afbeelding
studenten achter laptop
Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen vanaf vandaag terecht bij alle 35 regionale mobiliteitsteams. Afgelopen jaar zijn de eerste teams gestart en steeds verder opgebouwd tot een landelijk dekkend netwerk.
Afbeelding
RMT logo groen
In het najaar van 2021 start het tweede traject hybride techniekopleiders Limburg. Het eerste traject was een succes. 16 professionals haalden in juni 2021 hun Pedagogisch Didactisch Diploma van Fontys Hogeschool. Het traject is bedoeld voor praktijkprofessionals, die ook een bijdrage willen leveren aan het technisch onderwijs. Zij combineren hun huidige baan met lesgeven als gastdocent in het (V)MBO of als techniekambassadeur of professionele praktijkopleider in het bedrijfsleven.
Afbeelding
logo techniek coalitie limburg
Veel uitzendbureaus zijn op zoek naar intercedenten of recruiters. Artra, een opleider voor de uitzendbranche heeft samen met zes uitzendbureaus een omscholingstraject met baangarantie opgezet; het Slim Starten traject. Dit traject is een ideale springplank voor een loopbaanstap in de richting van recruitment, hr en werving & selectie.
Afbeelding
Aan de slag als intercedent
In oktober 2021 start de basisopleiding lassen, draaien en frezen door Mosa-RT. Lees er hier meer over. 
Afbeelding
Man die aan het frezen is
Het Leerwerkloket is een onafhankelijk adviespunt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Al bijna 4 jaar stimuleert en faciliteert zij de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg.
Afbeelding
astridjulicher, donthijssen, mariannesmitsmans
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Afbeelding
Financiele Regelingen
Op 9 december 2021 is het de dag van de vrachtwagenchauffeur!
Afbeelding
dag van de vrachtwagenchaffeur
In deze editie vindt u het verhaal van Kaouter Merghad die door de nauwe samenwerking tussen Gilde Opleidingen en Leerwerkloket Midden-Limburg.
Afbeelding
OM! Krant december 2021
Sinds 2 november is er weer een nieuwe "Regio in Beeld". Daarmee wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Midden-Limburg. De afdeling Arbeidsmarktinformatie van UWV brengt de kansen op de arbeidsmarkt in kaart om zo vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.
Afbeelding
uwv regio in beeld
Ook dit jaar is er weer een Nationale Werkbezoekdag. Op woensdag 17 november 2021 openen honderden organisaties in Nederland hun deuren om belangstellende werkzoekenden – op afspraak – (online) welkom te heten voor een werkbezoek.
Afbeelding
Aankondiging werkbezoekdag
De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. Toch heeft de economische groei er voor gezorgd dat er in deze sector inmiddels weer personeelstekorten zijn ontstaan.
Afbeelding
baankansen in de horeca
Wilt u 1 of meer van uw medewerkers of nieuwe medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning van de nieuwe Omscholingsregeling.
Afbeelding
ICT en techniek
Op 8 juli 2021 publiceerde het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht, het rapport 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2026’. 
Afbeelding
beroepen met knelpunten juli 2021
Het Ministerie van Sociale Zaken heeft een subsidie van 5 miljoen euro toegekend voor de aanvraag LimburgLeert. Dit staat garant voor het kunnen aanbieden van 1.000 ontwikkeladviezen, 300 trajecten ‘Begeleiden naar werk’ en bijna 6.000 scholingstrajecten.
Afbeelding
logo limburg leert
UWV publiceerde in juni 2021 een update van de kansrijke beroepen. De economie gaat steeds verder open, hierdoor groeit ook de vraag naar personeel. 
Afbeelding
kansrijke beroepen juni 2021 UWV
Heeft u de nieuwe Om!-krant al gelezen? In deze editie een interview met Ilse Camps. Het Leerwerkloket heeft haar begeleid met het maken van een carrièreswitch. Lees het hele interview op pagina 10.
Afbeelding
Ilse Camps voor Roncalli (Proteion)
Ariane Mulder werkte al 30 jaar in de zorgsector totdat zij afgelopen februari plots geen werk meer had. Met hulp van het Leerwerkloket begon ze op 1 september aan een zij-instroomtraject tot apothekersassistent.
Afbeelding
ariane laat zich omscholen tot apothekersassistent
De Leerwerkloketten Plus hebben zich ontwikkeld tot robuuste, zichtbare en laagdrempelige punten voor loopbaan- en scholingsadvies in hun arbeidsmarktregio.
Afbeelding
video plus
De inspiratiekaart bij- en omscholing via het MBO helpt bij de overstap naar een kansrijk beroep. De kaart vertaalt deze beroepen naar relevante MBO opleidingen.  
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.
Afbeelding
stap
Je weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kun je met jouw kennis en vaardigheden direct gaan solliciteren op de baan die je wilt? 
Afbeelding
bakker
Maak gebruik van de vele voordelen van verschillende regelingen.
Afbeelding
Twee medewerkers
De adviseurs van het Leerwerkloket hebben een groot netwerk in iedere regio.
Afbeelding
Lachende man in een autogarage
Welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van jouw bedrijf en jouw medewerkers?
Afbeelding
apotheker leidt personeel intern op
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! 
Afbeelding
Man achter laptop
Met deze tips ga je het gesprek vol vertrouwen tegemoet.
Afbeelding
Man achter laptop
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? 
Afbeelding
studenten die hun afstudeer hoofddeksel in de lucht gooien
Wil je echt van baan veranderen, dan is een BBL opleiding vaak de beste methode.
Afbeelding
Drie mensen aan het werk in de techniek